Orice firmă este obligată prin lege să declare la înființare un sediu social.
Sediul social este adresa la care se găsește o societate (care obligatoriu trebuie să aparțină unui imobil, nu unui teren) și locul unde sunt trimise actele și documentele firmei.

Sediul social se poate face:

într-un birou închiriat – aflat într-un spațiu comercial – sau un co-working hub (adresa la care se găsesc mai multe sedii sociale sau puncte de lucru);
printr-un contract de comodat, atunci când este dată spre folosință proprietatea personală a unuia dintre asociații firmei;
într-un apartament aflat într-un bloc de locuințe.


Fiecare tip de sediu social prezintă propriul set de beneficii și dezavantaje, atât în pregătirea documentelor pentru luarea în folosință a spațiului, cât și în utilizarea acestuia.
Luăm exemplul închirierii unui apartament dintr-un bloc de locuințe. Acesta este o opțiune comună, dar problematică. Cerința legală cere antreprenorului o dovadă că a primit acordul (și semnătura) asociației de proprietari și al vecinilor direct afectați de activitatea sediului (cei aflați în stânga, în dreapta, deasupra și dedesubtul apartamentului).
Găzduirea sediului social
Unii antreprenori au nevoie să găsească rapid un sediu pentru a-și putea începe activitatea, alții sunt nevoiți să își schimbe sediul social. Ceea ce au în comun cele două cazuri este nevoia de a reduce timpul de procesare a documentelor pentru depunerea lor la ONRC.
Însă, unele companii nu au nevoie de un sediu fizic în care să își desfășoare activitatea, iar cerințele legale îi obligă să irosească timp și bani.
Vestea bună este că oricând se poate recurge la serviciile de găzduire de sediu social.
Găzduirea sediului social înseamnă stabilirea sediului într-un cabinet de avocatură sau în biroul unui avocat. Legea societăților prezintă, astfel, SRL-urilor (dar nu și PFA-urilor) o scurtătură în decursul înființării firmei sau al schimbării sediului.
Această opțiune este dintre cele mai eficiente, iar singura problemă pe care unele companii o întâlnesc este lipsa de seriozitate a celor care oferă serviciul de găzduire atunci când vine vorba de trimiterea corespondenței.
Noi ne-am asigurat resursele necesare pentru a putea prioritiza transmiterea la timp a corespondenței societății tale.

Pentru noi, găzduirea sediului social înseamnă:

primirea, scanarea și transmiterea corespondeței
documentele vor fi disponibile atât online, cât și la sediul nostru
te vom înștiința din timp când se apropie încheierea perioadei de găzduire (care prin lege este limitată la 1 an)
la cerere, îți punem la dispoziție o sală de întâlnire complet echipată
Dacă vrei să îți deschizi o firmă și nu ai încă un sediu social, contactează-ne și vom găsi împreună strategia potrivită.

Cerere oferta